söndag 11 februari 2024

Oförutsedda händelser

 Söndag morgon är som vanligt stallmorgon. Åkte till ridhuset för att se ett nytt ekipage. Det såg väldigt bra ut och jag blev till och med ridsugen. Hästen är 7 år och är en dansk varmblod. Väldigt fin och hade milda ögon. Verkade jättesnäll.

Därifrån blev det en tur till stallet för att fixa hästen och boxen för att sedan åka och fika en morotssemla på bagarstugan.

När jag ringde min underbara man på vägen tillbaka till stallet så sa han att vår kylfrys har sagt upp sig och vi behöver köpa en ny och byta ut den idag. Plockade upp maken utanför porten och åkte direkt till Bromma blocks. Hittade direkt en kyl/frys som vi lastade in i bilen. Eftersom vi har denna i källaren så köpte vi den billigaste vi hittade.

Hemma igen plockade vi ut kylen, torkade upp all saft som hade kommit ut pga frysta flaskor som hade spruckit eftersom termostaten ställde in sig på frysgrader. Sockrad dryck sitter som berg när det har torkat.

Skulle backa Corvetten när vi noterade att batteriet var helt urladdad. Laddade batteriet en timme och sedan kunde vi starta för att backa 2 meter.

Till slut fick vi ut den trasiga kylfrysen och in den nya kylfrysen. Vi körde den trasiga kylfrysen till återvinningen i Bromma. Den sista platsen fick vi i containern.  Kl. 20 hade vi plockat tillbaka alla varor. Det blev också en sväng till stan för att hämta upp ägg som min vän hade köpt.

Väl hemma så hade min underbara man lagat mat och vi kände oss nöjda ochåt lax i ugn, potatis och sallad.

Vänstra kyl/frysen är från 1992

Fick nästan plats i bilen, den nya kyl/frysen


Sista platsen i återvinningscontainern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar